Köpguider

Festfina mammaklänningar och mammakläder för alla tillfällen

Har du svårt att hitta mammakläder som du känner dig festfin i? Här har vi plockat fram massor av härliga mammakläniningar, men även en och annan mammatunika, mammakjol och mammatopp som passar till alla typer av fester (och till vardags). Många är svarta, men det finns färgklickar. Häng med på modevisning bland alla fina mammakläder!

Partypingla

En elegant klänning i väluttänkt design från Mom2Mom. Det draperade tyget över bysten delar av klänningens olika partier. Materialet består delvis av spandex så att klänningen med fördel kan användas även efter graviditet. Viskostygen gör klänningen mjuk och följsam. Fungerar både för fest och vardag. Finns även i fägen latte.

Pris:699 kronor i Mom2Moms webbutik


Fin färgklick

Härlig röd mammaklänning i viscosejersey som lyser upp i vintermörkret. Vill du vara mer diskret finns den även i svart.

Pris: 795 kronor i Prouds webbutik


Glammig tunika

Tunikan Camilla från Sono Vaso, här i en längre variant som ska passa alla, gravid eller inte. Tunikan är i trikå och dekorerad med ren siden som kontrast i hals och ärmavslut, antingen i guld eller antracitgrå.

Pris: 650 kronor i Sono Vasos webbutik


Klänning i kashmere

Sara Sommerfeld har designat mammaklänningen Cashmere Dress Prep Latte för Mom2Mom. En exklusiv mammaklänning av finstickad kashmirull som passar till alla tillfällen. Lite kul är att den benvita kragen är avtagbar med tryckknappar, så du väljer själv om du vill ha klänning med eller utan krage. Plaggets elasticitet och sydda passform gör att klänningen kan användas även efter graviditeten. Klänningen finns även i svart.

Pris: 1 199 kronor i webbutiken Mom2Mom


Omlott passar alltid

En omlottklänning är lätt att få att sitta snyggt även när magen är som störst. Här är en skön omlottklänning från Proud, i viscosejersey och fodrad med stretchfoder. Finns i två olika färger.

Pris:895 kronor i Prouds webbutik


Den lilla svarta …

Så kallar Carla C sin den här fina mammaklänning. En basic-klänning med halterneck-detaljer och band i sidorna för en perfekt passform. Modellen heter KL-Colette och finns även i rött.

Pris:464 kronor i Carla Cs webbutik


Två i ett med Nova

Mammaklänningen Nova från Boob är egentligen en amningsklänning men sitter fint även när du är gravid. Nova har lång ärm, mjuk v-ringning och litet rynk mitt fram. Bystskärningen är kantad med smala silverband och klänningen har silverfärgade knytband i sidorna, som kan knytas fram eller baktill. Och som sagt, du kan fortsätta använda efter graviditeten, när du ammar.

Pris:ca 1 000 kr. Finns bl a i Boobs webbutik


Snygg och skön

Här är en svart, långärmad, mammaklänning från Esprit Maternity. Klänning har smal volangkant i den runda ringningen och smal resår under magen. Material 95 % bomull och 5 % elastan.

Pris:579 kronor i webbutiken MammaGlad


Festfin onepiece

Nancy är en skön, och snygg, byxdress från märket byStroom för dig som är gravd eller ammar. Dressen har nämligen omlottöppning så att du smidigt kan amma. Funkar bra både hemma och på fest.

Pris: 479 kronor hos webbutiken Mammashop


Party i paljett

Mammaptopp för fest, prydd med paljetter (finns även med lång ärm). Här matchas den med tuffa mammabyxor i skinnimitation, med mudd i mjuk bomullsjersey och reglerbar resår. Paljetter finns även som en bekväm mammakjol,

Pris:495 kronor för toppen, 795 kronor för byxorna och 695 kronor för kjolen i Prouds webbutik

Läs också...

Barnnet redaktionen
Vi som skriver här är vår kära Barnnet redaktion, vi skriver nästan enbart om barnprylar och anser oss själva som experter på området. Barnnet.se har funnits sedan 2007 så vi har varit med i barnsvängen en lång tid och fullkomligt älskar barnprodukter.